Galleri

I detta fotogalleri fyller vi på med bilder från våra medlemmar, allt eftersom de kommer in i mailen.


Denna karp kändes lite smått osannolik – en tysk 50pundare efter ett par dagars fiske i en tysk gravelpit…så vitt jag vet simmar där endast ett par fiskar över 20kg och sjörekordet är väl typ 22-23kg( tyskar har ingen riktig koll)! Denna gamla krigare vägde i alla fall 22,8kg och fångades på en Fusion -popup endast 5-6 meter från land!Fisket under veckan var givande och gav totalt 6 karpar, minsta på 12kg och ett par fina på 17+ och 19+! Tack Rikard för att jag fick följa med och bända i ” The secret gravel pit”
 

Mikael Gräntz med en härlig doublé från Franska Castle Lake. En tredje fisk i samma storlek gick av precis framför håven samma natt! 18,4 respektive 18,9 kg.
 
Berntsson – mer info kommer…
 
Lind – mer info kommer…
 
April 2011: Storvindar, mitt i veckan, 7 april – Ja, när spöna var ute var känslan lite konstig. Men efter bara 2 timmars fiske lyckades jag lura och överlista individen Rebecka på ny rekordvikt. Osannolikt och vilken känsla alltså, 22,66 kilo stannade vågen på.
 
Min första 12a och belöningen för en tuff dag i snöblandat regn och hård vind. Redan efter ett par timmars fiske dök mitt flöte. Direkt efter mothugget gick gäddan upp i ytan och visade sig och jag såg direkt att det var en bra fisk. Efter en nervös drill lyckades jag äntligen håva fisken. När jag skulle kroka loss fisken märkte jag att krokarna lossnat i håven, gäller att ha lite tur ibland! Vågen visade 12740 och gäddan är helt klart en av dem fiskarna jag blivit gladast för!
 

Detta är mitt spegel PB i skrivande stund och ärligt talat ingenting jag ens siktar på att försöka slå – självklart finns alltid drömmen om en 30 kilos, men jag ser mer utmaning i att försöka knäcka 20 kilosar i så många länder som möjligt och med lite flyt så sitter där en dag en 30 plussare! Denna väger i alla fall 29,1 kg och fångades i Shumbar lake i Kroatien i Oktober 2010, och sjukt nog fångade jag samma fisk på 26,12kg exakt ett år innan 25 meter ifrån där denna fisk fångades… båda gångerna översteg den gällande sjörekord, och även denna karp är helfrälst på Fusion.
 

En trög vecka i Franska Heron (Abbey) resulterade i en enda karp. På ett helt nytt tackel (för mig) och ett bete jag aldrig trodde jag någonsin skulle sätta på! Blanda och ge ibland – 18,4 kg.
 
Berntsson – mer info kommer…
 
Lind – mer info kommer…
 
April 2011: Under en veckas tid förmäska jag på ”stiffrig” i Östradammen. Årets första pass i dammen, då förhållandena var inte med oss riktigt, klar himmel och kallt. Inte ett ljud första natten men på kvällen när solen gjort sitt under dagen, kunde jag lura den första karpen över 10 kilo i detta karpparadis!
 
Första gäddan efter flera sanslöst sega pass hösten 2011. Början på en grym vinter som gav 3 fiskar över 12! Efter att ha bommat helt på aktivt flötmete bytte jag taktik till bottenmete och resultatet kom snabbt! Gäddan vägde 13260 och var 116 cm lång och är mitt nuvarande pb! När jag väntade på att Sven ”Togge” Karlsson skulle komma och fotografera flötmetade jag i ett litet bakvatten och efter ett par timmars fick jag ytterligare ett hugg som gav en fisk på 12,4 och 111 cm. Overkligt pass jag troligtvis aldrig kommer få uppleva igen.
 

En milstolpe för mig i mitt karpfiske, en 15 kiloskarp hade länge varit en ouppnåelig dröm för mig, och vad kunde vara bättre än att spräcka nollan med denna rikskända fisk, fullyscalen från Lillasjön på 15,2. Tyvärr var den i rätt taskig konditon vid fångsttillfället men vad gör det då jag under samma pass lyckades landa 9 fiskar däribland Knut på 14,7kg. Även denna gången var det Fusion som rockade fett!
 
Franska Castle Lake producerade denna vackra fjällis på 17,820 var en av tre fantastiska fiskar som landades denna varma vecka… Tigernöt toksoakad i betain var melodin den heta veckan… (Tack för rättelsen Calle)
 
Lind – mer info kommer…
 

Har varit i spanien ett flertal gånger både på mal och karpfiske, karpfisket har inte varit något att tala om men varje besök har genererat i ett flertal malar upp till 66kg – på bilden en halibut-pellet fångad mal på 61,5kg
 
Fantastiska Abbey, denna gången Foxlake. Några timmar efter att jag började fiska klev denna utlekta speglen på. En bra start på en underbar Frankrikeresa! I september besöker jag på nytt Foxlake i hopp om en 40 lb fjällis.
 
Mitt i sommarens mörkaste och varmaste natt drog det iväg på ett spö jag fiskade nära land. Efter en tuff fight, där pannlampan givetvis låg kvar i tältet, kunde jag håva fisken och min första stora karp var landad. En riktigt gammal och sliten karp som plockade upp en fusion efter några dagars ganska hård mäskning.
 
Inte den största jag landat, men en av de mest betydelsefulla! Brödmetad i ”akvariet” i vårt syndikatvatten är detta vår första landade därifrån…
 
Lind – mer info kommer…
 

14200g: Inte min största gädda men kanske den mest lättfångade! Hade fått lite tips på heta ställen uppe i Kävlingeån av David Lundqvist och åkte dit på vinst och förlust i hopp om att kunna knipa en 10+ gädda…körde vilse och sjösatte den lilla jollen där det såg bra ut och efter 10 minuter dök flötet och en stund senare kunde denna madam landas -14,2kg.
 
Efter att ha fått typ alla karpar under 5 kilo som simmar i stensjön va de äntligen lite tyngd i andra änden. Fighten va dock fruktansvärt lam och de va inte förrens jag lyfte karpen till mattan jag insåg att den var tung. Fjällisen som var 89 cm lång och vägde 13080 tog en fusion/pineapple snowman. Pb och ett riktigt bra avslutning på 2011!
 
Mitt PB i dagsläget (2012-01-15) fångad i Franska Abbey, Heron Lake. 23,030 gram och en av 19 landade denna vecka…
 
Otroligt dygn med 7 landade karpar då 2st 20 kilos fick syna ovan, även den svårflörtade megafjällisen sög upp Calles bete och pressade vågen till 15,2 kilo. Måste vara minst 4 år sedan denna fisken kom upp. Ingen lätt utmaning men jag ska ha henne i min famn en vacker dag.
 
Lind – mer info kommer…
 
Ännu en Fransk karp som landades genom ett test med placering av bete mitt under den svårfiskade leken. Man tröttnade efter 18 landade sutare, så experimentslustan vaknade…
 
Snövit och Gräsätare. Inte mycket som slår en härlig sommarkväll med stalkingprylarna. Gräskarpen lurades via flytbröd och bjöd på en helt galen fight. Vågen visade 9900g. Enkelt och superkul!
 
Lind – mer info kommer…
Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s