Palle i ”Mirror Pool”!

Vi hade bokat en vecka i Frankrike i ultrahårda Mirror pool i Limousineregionen i Frankrike i mitten av april. Precis som i hela Europa hade våren varit mycket sen och vattentemperaturen var mycket låg. Detta gjorde mig, Peter och Robert lite lite oroliga att vår vecka skulle vara svår men å andra sidan hade vi ett bete som vi har så mycket självförtoende i. Om någon karp skulle börja äta, kände vi att de måste ta våra egenkomponerade beten.

Mirror pool är en sjö med bara 130 karpar och att vi ville åka dit berodde på att det finns två riktigt stora karpar över 30 kilo där. Vi ville också testa våra beten i en sjö där karpar har sett allt och där de fiskas efter karp varje dag från april till oktober.
När vi kom dit mötte vi grabbar från Isle of Man som berättade att de hade haft en tuff vecka. Endast två killar hade fångat fisk och de enda beten som gav något var plastmajs och små pop-ups i ljusa färger.
Vi förstod att vår chans att fånga fisk var genom att köra PVA-fiske med några boilies, pellets eller stickmix i strumporna.
Vi var tre man som fiskade tillsammans under vår vecka jag, Robert Österlund och Peter Nilsson.
Första dagen var kall och allt var lugnt. Nästa dag kom med lite bättre väder och mitt i natten skrek larmet på mitt mittenspö.
Jag hade en ganska hård kamp med fisken och först trodde jag att det var en stark karp på runt 10 kilo som annars brukar vara de piggaste kämparna. När fisken var i håven såg jag ryggbredden och förstod att jag fångat en riktigt fin fisk. Jag hojtade på Robert och han kom över för att hjälpa mig med vägning och att ta några bilder.
Palle1
17,3 kilo vägde karpen fångad på egna boilien 14mm toppad med en rosa thai belachanboilie. Min vecka var räddad med denna fisk och jag kunde fiska på helt avslappnat och testa olika idéer.

Jag provade lite zig-rigfiske i två dagar efter det men fick ingenting. Robert fortsatte att fiska som vi började med bottenbeten och fångade sin första karp på vår egna boilie toppad med med en plastmajs. Med bara två dagar kvar fångade Peter en karp på zig-rig med vikten 10,4 kg och Robert fick en lång fisk som han inte vägde. Jag antar att det var runt åtta kilo någonting och nappade också på vår egna boilie toppad med majs. Efter detta och inför sista natten gick vi alla tillbaka till bottenmete och under natten hörde jag Robert ropa från sin plats i mörkret. När jag kom över hade han redan fisken i sin håv. I ficklampsskenet kunde jag se en mycket bred och stor karp.
Palle2
Vågen visade 19,16 kg och Robert var glad som en lärka.
Denna karp fångades också på egna betet toppat med en plastmajs.
Vi fiskade hela veckan med beten från andra kända företag men fick inget alls på dem. Vår egendesignade boilie var det enda bete som stod upp i testet i denna svårfiskade sjö i värsta förhållanden. Temperaturen i vattnet var runt 10 grader under hela veckan och vi var mycket nöjda att alla fått fisk.
Baguetterna, ostarna, korvarna, god öl och bordeuxvin gör att vi aldrig kommer att glömma vår vecka i Mirror pool.

Det kändes också väldigt kul att få en riktig utmaning med ett så pass svårt vatten. Ska man lära sig lite nya grepp inom karpmetet behöver man en utmaning då och då annars fastnar man lätt i ”det funkade förra gången”. Till slut kör man fast och nästlar in sig i sin egen okunnighet och då är vägen ut väldigt svår.

Jag lärde mig många nyttiga saker under veckan men dom sparar jag till en annan historia.

/Palle Sköldblom

Annonser

4 responses to “Palle i ”Mirror Pool”!

 1. Grattis Palle!
  Alltid kul att få karp på egna beten.
  Ännu bättre när inga andra beten fungerar.
  /Stisse

 2. Då är det igång igen!!
  Kul!!
  Som mannen från söder sa!!

 3. Hi, I’m trying to find someone who was in Austria at the lake FZZ – do you suggest for someone who was there?

 4. Please give me some leads to someone who was there – I’d like to talk to regarding this water 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s