Stisse dominerade under dagen!

Första passet för mig (Gräntz) 2013 och vilket pass sen! Jag börjar med att spinna av ställena med en SavaGear Soft 4-play och får en liten snipa borta vid ”Zig”. Stisse metar vid ”Vallen” och ”Ljugarbänken” i vanlig ordning och det är sill som står på menyn. En uppoppad vid Ljugarbänken och en på frilina ut i växtligheten vid Vallen… Vattnet är syndikatvattnet Rögledammen.

Efter ett tag bestämmer jag mig för att också köra ut ett frilinemete och får en bit sill av Stisse. Efter max 10 minuter börjar det dra lite försiktigt i linan och jag har gädda på! Efter en kort stund kommer mothugget och krokarna ska drivas in – katjing – och linan går vid knuten!! Ett par tre svordomar senare står det gädda 1, jag 1…

Ny tafs och nytt bete, samma ställe och teorierna startar på nytt. Det är nu det rycker i Stisses frilinesill på Vallen och det tar inte lång tid förrän ljudet från larmet låter som det ska vid ett run. Stisse lyfter lugnt på spöet och krokarna sitter. Efter en fin fight där gäddan inte ger sig på ett antal landningsförsök, får så jag in gälgreppet och lyfter den fina damen på mattan. 108 cm och finvikt på 9920 gram visar god kondition, då hon även är märkt (#1302) sedan 3 år tillbaka med en första fångstvikt om 7400 gram.

Dryga halvtimmen senare är det dags igen för Stisse. Ljugarbänkens poppade sill får besök och även denna fisken sitter fint ute i läppen efter ett känsligt och delikat mothugg. Vi tippar en 5-6 kg vid första anblicken, men i lyftet ser vi direkt att det handlar om 6-7 plus! Vågen bekräftar teorin och stannar på fina 7980 gram med en längd om 102 centimeter. Även denna gädda är märkt (#1314) och har tagits senast på 6+ av Stisse. (Filmsnutt kommer inom kort)

9920 gram

7980 gram

Annonser

5 responses to “Stisse dominerade under dagen!

 1. Snyggt som fan grabbar!

 2. Bra jobbat, grattis!!
  Inga krokar i fingrarna!!!
  De växer stadigt!!
  Smakar de sill?

 3. Grattis, fina fiskar!

 4. Ja Stisse e en jävel i olja när det kommer till deadbaitfiske 😉 Inga krokar, dom klarade sig och dom växer så de knakar! Fick lite info från Stisse sent igår som jag tänkte presentera senare idag i ett eget inlägg. Väldigt intressanta siffror…

 5. Väntar tålmodigt på info sammanställningen!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s