Birger – karpfiske i Ebro

Hej!

Här kommer lite bilder från en mycket trevlig tripp till Ebro. Jag spenderade 2 veckor i jakten på karp tillsammans med Pontus Ingvarsson som flyttat ner till Caspe och till vardags jobbar som karp & malfiske guide på ww.ebrocrazycats.com. Vi fiskade oss runt på ett flertal olika platser i floden och tillsammans lyckades vi skrapa ihop ett 50-tal karpar under 2 veckors tid( endast dagfiske 8-18). Förhoppningen va att vi skulle lyckas knipa någon av flodens många 20kg+ fjällisar, tyvärr lös dessa med sin frånvaro men vi hade ett grymt trevligt fiske med ungefär varannan fisk över 30 pund(13,6kg) många var riktigt fina mellan 13-17 kg med en topp på 18,12kg. Vid denna årstiden är det ” vinter” även i Spanien med vattenteperaturer runt 10 grader och det var snikfiske som gällde, pva bagar och stringers som kastas om varannan timme – som bete använde vi olika kombinationer av  Sbm:s SL2 och Halibutpellets i olika storlekar, ibland upptoppade med plastmajs i olika färger eller en fluoro -pop up.

DSC_0607
För dig som är sugen på ett trevligt och enkelt vinterfiske kan jag varmt rekommendera en tripp ner till Ebro, vill du ha en enkel och problemfri vistelse kontaktar du Pontus på pontus_i@hotmail.com. Fisket därnere är otroligt enkelt och bekvämt och lämpar sig lika bra för nybörjare som erfarna rävar.Perioden Nov- Mars är det definitivt vinter därnere också men det innebär ofta goa temperaturer på 15-20 grader och solsken på dagarna så det är ju inte direkt jobbigt, på natten sover du på ett bekvämt hotell. För dig som är sugen på mal finns där malar i världsklass, tyvärr var inte mitt malengagemang något vidare denna gång men under ett halvhjärtat försök en kväll lyckades jag snika upp en 42 kilos…

/Birger Holmqvist

Ps – fler rapporter från Ebro dyker upp på sidan inom kort då även Karpverkets Palle Sköldblom och Avdo Begovic var nere och fiskade en vecka samtidigt som oss!

Annonser

3 responses to “Birger – karpfiske i Ebro

 1. Blir det fler pass i år efter karp!!
  Tycker du ger dig lätt annars!!
  K.Nilsson tog ruda på pimpel du kan du väl ta karp på pimpel!!
  Har du isborr?

 2. Birger Holmqvist

  Nu är det slut Ola! Det blir på sin höjd att kolla på en karpfilm längre än så går jag inte=)

 3. Med Zvonko?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s