Partiklar – the easy way!

På detta enkla vis får du perfekta partiklar.

Införskaffa en fodertunna och klä den med vintermattor (vintermattor används på byggen för att täcka betong efter gjutning så den inte fryser). Det är typ samma som liggunderlag. Har ni ett stort betongbygge i närheten där ni bor så kan ni fråga platschefen där om ni kan få en bit som räcker till er tunna eller spannar. Han går säkert med på det om ni berättar att ni är en tokig karpfiskare och om inget annat så muta honom med en wienerkrans till kaffet!

Klä tunnan och ni har en behållare som motsvarar en stor kylbox till en billig peng(se bild).
Blötlägg partiklarna 24 timmar och kok sedan upp dem. Jag tar och öser över partiklarna i tunnan precis när kokar upp och på det viset klarar jag att prepparera 30 kg partiklar på mindre än en timme. Låt sedan partiklarna stå i tunnan minst 24 timmar. Ett litet tips är att ösa i ett halvt kilo socker efter första uppkoket som går i tunnan. Då får man igång jäsningen och samtidigt ger det en sötma till partiklarna.

I Kanada öser de bara kokande vatten över majs i en tunna och väntar 4-5 dagar och sedan har de jäst majs som karparna ”over there” är tosiga i.

Partiklar införskaffas på Granngåden eller djurfoder butik i bulk säckar. Kikärtor kan införskaffas hos falaffel bagarna för mellan 10-15kr/kg. I Malmö har jag köpt kikärtor på detta vis. Berätta bara att det är till fiske och inte karpfiske.

Mäska på därute!!
/Ola

Annonser

One response to “Partiklar – the easy way!

  1. Köpte fodermajs på lagerhusförening och blev mycket besviken då det var med mycket krossad majs och mjöl i säcken!! Tror inte det var mer än 75% ren och hel majs i säcken. Köpte i våras genom duvuppfödare och den majsen var riktigt fin och ren!! Säkert 97-98% ren majs!!! Kommer lägga order där i vår igen!! Är det någon mer som kör mycket partiklar och preppar dem som i artikel ovan?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s