Ola i Polen med familj!

Lite friluftsliv med familjen låg inför planering och efter förra årets Frankrikeresa till Alperna och Paris med Euro Disney och fiske i Abbey ville vi prova något nytt land. Valet föll på Polen då inköparen och den ena arbetsledaren i det projektet jag arbetade på härstammade från Polen. De hjälpte mig att boka fiske i tre dagar i Jarolawski och hotell för tre dagar uppe vid kusten för lite sol, bad och avslappning.

Resan ner gick fint och jag möttes upp av Blazej i Stettin och vi körde sedan förbi Sebastian som visade vägen ut till sjön. Blazej stannade kvar över första natten för att prova på karpfiske för första gången i sitt liv. Det blev hektiskt med att etablera lägret, mäska, få ut tacklen och laga mat till familjen. Vi hade förberett oss väl så trangia-köket fixade potatisen och den nya gasol grillen Vidar från Primus fixade till de marinerade kycklingfiléerna. Det hela avnjöts med ett glas kall Riesling.

När familjen kröp till kojs så satte jag och Blazej oss på ljugar bänken och provade lite av alla de olika sorternas färsköl han hade tagit med sig. Larmen förblev tysta och framåt ett tiden på natten var det även dags för lite sömn för oss. Morgonen kom och första nappet föll strax efter klockan nio. Det var en spegelkarp på 11,9kilo som plockat upp min Red Fish snowman. Bara ett par minuter efter att första fisken fått sin frihet åter är det fisk på igen – en spegel på 9,5kg.

Första landade på 11,9

Lagom till landningen av denna karp kommer Sebastian ner med sin dotter Natalia för att hälsa  på och meta lite småfisk. Barnen fångar någon enstaka mört och Luc förklarar på svenska för Natalia att hans pappa fiskar med plast majs på de stora spöna och de fiskar med vanlig majs efter småfisk, hon nickar förstående. De har lite kommunikations svårigheter men det är inget som de lägger större vikt vid utan det pratas och gestikuleras.

Småfisk är även det fisk – för dom små…

Så vid 11-tiden händer det!

Blazej får napp och efter en bra fight så ligger hans första karp i håven, vågen stannar på 10,32kg och han har nu släktrekordet på karp! Hans svärfar är en inbiten fiskare och har landat karp på 5kg så nu får han ta upp kampen om släktrekordet!

Nya släktrekordet på 10,32 kg…

Blazej lämnar oss för arbete och dagen går vidare med spoddning och method blastering och på sen eftermiddagen ger det resultat. Camilla och Ellinor får hjälpa till och drilla en fisk och efter en typisk gräskarps fight så kan Ellinor med hjälp av mig posera med en gräskarp på 8,84 kg. Kvällens fiske blev bra med två stycken karpar över tolv som toppar.

”Gräsfight” för barnen…

Gräskarpen på 8,34 kg…

Natten resulterar sig i en fjällkarp på 15,26kg.

Dagen som följer blir varm och solig men framåt sen eftermiddagen så tornar det upp lite moln och vinden tilltar igen. Blazej ringer och säger att kommer ner igen för en natts fiske till då han tyckte det var förbannat häftigt med karpfiske.

Innan Blazej når fram har jag landat två spegelkarpar som visar sig väga 14,24kg och 15,9kg. När han väl är framme och fått ut sina tackel sjön landar han i snabb takt två karpar, en på 6,5kg och ett nytt pb på 11,06kg. Vi har bra ös på fisket nu och har landat fem fiskar på mindre än två timmar!

Då skingrar sig molnen och därpå slutar det blåsa och fisket tvär dör.

Dagen efter när vi ska lämna sjön så kan vi summera sammanlagt 17 st fiskar på tre dagar. Jag använde Dynamites Red Fish och de funkade fint. Det enda man ska tänka på är att torka bullarna ett par dagar innan för de är för mjuka direkt ur förpackning för att kasta med kaströr.

Det har nu även slagit om till riktigt högtryck och det är perfekt för nu lämnar vi för bad, sol och slappe semester vid polska kusten.

Ännu en fin karp på 12,34 kg…

Fin fjällis på 12,7 kg…

Mycket mix blir det…

Och här är hela gänget som stod för fisket…

Ola med familj.

Annonser

7 responses to “Ola i Polen med familj!

 1. Härligt fiske Ola! Man blir inte alls sugen… Nu jävlar åker jag ut och sätter mig bakom!

 2. Vafan, tar inte du o Luc varannan fisk!!!

 3. Han spelar Nintendo dsi!!! Han gillar mer att mäska med kaströret!! Av förståeliga skäl får han inte mäska för mycket!!! Han vill helst fånga en blå karp. Ellis däremot har fått lite kläm och tycker det är kul och gillar att fiska både karp och regnbåge.

 4. Esbjörn Johansson

  Tjena.
  Jag har länge velat åka till Jaroslawki men aldrig fått ur det berömda fingret ur röva, trots att jag varit Szczecin 20 talet gånger. Jag vet att de har en hemsida på internet, men kan någon på campet engelska? Kan man ringa dom och boka på engelska?

 5. De är väldigt dåliga på engelska men det går nog fint att boka ändå! Men skicka mail och boka plats och betala sedan när ni kommer dit!! Det är vatten som jag antagligen kommer att återvända till. Kanon vatten för socialt karpfiske!!

 6. Fredric Jönsson

  Vad heter hemsidan där man bokar? Ser ut att va ett underbart ställe att fiska på:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s