Nytt vatten – Hammarsebodammen öppen för karpfiske!

Hammarsebodammen öppen för karpfiske

Efter många års ältande hit och dit, flera turer med privatpersoner som försökt att få fiska och en småländsk karpförening som misslyckades, tog Alexander Knutsson ordentligt tag i saken med att få till karpfiske i ett av Sveriges mest mytomspunna vatten.
Han lyckades efter många förhandlingar och möten lösa upp tvisterna och öppna upp den fantastiskt fina karppärlan Hammarsebodammen belägen strax väster om Oskarshamn.
Under hela mitt liv har jag fått höra rövarhistorier om vilka karpmonster där går. Folk har hittat döda karpar efter islossningen, sett monsterkarpar en bra bit över femton kilo, sett gräskarpar stora som alligatorer och fångat rudor över 2,5 kilo i mjärdar. Jag har aldrig tvekat på att Hammarsebodammen skulle vara en myt men däremot sett chansen att få fiska där som omöjlig. Många förhoppningsfulla karpfiskare har fått se sina drömmar grusas mer än en gång när de pratat med folk i byn.
Självklart har man förstått att de velat behålla sin lilla pärla för sig själva och värnat om naturen och miljön runt omkring som är fantastisk. Man får en känsla av att vara i ett annat land när man tassar runt dammen kan jag berätta. Det är inte utan att man börjar drömma sig tillbaka till de gamla ”Passion for angling”-filmerna och Redmire pool. Dammen är inte stor och ena sidan omgärdas av beteshagar där det går hästar och getter. Den andra sidan domineras av hasselsnår och gamla ekar som hänger ut över vattnet. Hammarsebodammen är en karppärla utöver det vanliga och det ska bli riktigt kul att se vad som simmar under ytan, de närmaste åren lär ge svar.
En av invånarna på 13,12 kg.
När arrendet stod klart har det röjts några swim med fingertoppskänsla och andakt för att inte spoliera den fina känslan vid vattnet. Det har provfiskats lite sporadiskt och Alexander Knutsson har också byggt upp en hemsida med tillhörande blogg där man kan följa arbetet och fiskets vid dammen. www.hammarsebodammen.se
Eftersom de boende runt dammen ska få behålla sin idyll har det bestämts att vissa delar av dammen ska behållas fria från karpfiske men de swim som ordnats täcker mer än väl upp de önskemål man har för att kunna få en superfin upplevelse.
Under testfisket i sjön har det landats fem fjällkarpar mellan 8,74 kg och 13,12 kg. Mer om detta fiske går att läsa på webbsidan.
Om ni är intresserade av att fiska i dammen kan ni kontakta Alexander Knutsson på telefonnummer 073-5432922.
/Palle Sköldblom
Annonser

One response to “Nytt vatten – Hammarsebodammen öppen för karpfiske!

  1. Hej!
    Som jag ser det bara en inre krets som får fiska där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s