Stisse fångar 10+ igen!

Stefan ”Stisse” Engdahl är en envis jävel om ni frågar mig! Och även om ni inte frågar, så är han lika envis… Trots skitväder och en algblomning som sänkt dom flesta av oss som syndikerar i Rögledammen, så hittar han fickor och glimtar att fiska i. Senaste passet var inget undantag och en frilineagnad halv makrill fick dingla sakteliga ner bland växtligheten utanför ”Vallen”. Inte mer än 10 minuter senare gick larmet och det visade sig vara dammens hittills (nu levande) största individ som fattat tycke för det feta paketet.
Efter en fin fight landar Stisse henne mangrant – väger och mäter henne och konstaterar att märkningen 1830 bekräftar förra fångsten av henne. Då vägde hon 12520 gram och drogs upp genom isen den 30 januari. Idag vägde hon 11500 gram och hade smalnat av en del. Snyggt jobbat än en gång gubben…

 

Annonser

4 responses to “Stisse fångar 10+ igen!

 1. Grattis Stisse! Bra sommarkondis på henne. Till vintern lägger hon säkert på sig en bra bukfyllnad och toppar sin gamla matchvikt./Stale

 2. Hoppas den inte kämpade för mycket!
  Alltid problem med sommargäddor som får mjölksyra!!
  Grattis till en härlig sommar gädda!!
  10dagar kvar till semestern och sedan blir det förhoppningsvis tid över till lite fiske!!

 3. Birger Holmqvist

  Härlig gädda Stisse! I höst får ni komma upp å hämta 100kilo blandad fisk hos mig att mäska med så når den 15 kg snart=)

 4. Tack!
  Det var en sjuk fight & ett svårt ställe att landa henne på. Så jag fick hålla henne på ”rätt köl” i 35 min & känna att hon var stark nog att simma själv.
  Låter bra Birger 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s