Inspiration och eftertanke!

Vi sitter hemma och planerar hur vi ska uppnå våra mål i karpfisket kommande säsong. Betena ligger i frysen, ny lina påspolad, senasta riggarna ligger klara, batterierna är bytta i larmen och man går i väntans stunder!! Vad ligger fokus på inför kommande säsong?

Är det nytt PB, en target fish, knäcka koden i den speciella sjön eller bara fiska och få karp och känna välbefinnandet att vara därute och njuta av fisket och kring upplevelsen? För en del är fisket och fångsten allt för en del är det total upplevelsen i goda vänners sällskap.

Alla vill vi fånga karp!!

För att få göra det i år och framtiden uppmanar jag till medlemskap i Svenska Karpklubben. Vi behöver fler som engagerar sig i utsättningsprojekt. Det behövs kompletteras med karp i många etablerade vatten för öka tillgängligheten. Skapa helt nya vatten är ett mycket långsiktigt arbete och kanske nödvändigt på vissa håll i landet. Men inventera och fylla på med karp i befintliga vatten tror jag är vägen att gå för att ett utvecklande karpfiske i Sverige.

Vad anser du?

Annonser

One response to “Inspiration och eftertanke!

  1. Birger Holmqvist

    Jag kan bara hålla med dig Ola – och jag efterlyser starkt projekt inför kommande år!
    Nya projekt i områden där det råder stor brist på karpvatten och förbättringar av redan befintliga bestånd.
    Ibland tror jag att vi svenskar är lite för rädda för att sätta mer fisk i redan ”bra vatten”. Hittills har jag aldrig hört om några negativa effekter då man kompletterar befintliga bestånd med måtta, ofta kan 10-20st 1,5-3 kilosfiskar med 3-4 årsintervaller sätta bra fart på en sjö, säkra framtiden men ändå inte skapa så mycket konkurrens att gamla fiskar börjar tappa vikt pga brist på föda!
    Är det någon annan som sett negativa effekter av måttligt med ny fisk?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s