Här svarar Peter Morkricki!

Nedanstående är det mail som kommit oss tillhanda på Karpverket.

Det har kommit en del frågor via Karpverkets sida, SMS, mail o per telefon. De mest förekommande frågorna besvarar jag. Har Ni en specifik fråga som Ni vill ha svar på så kontakta mig direkt. Det finns mycket som kan tolkas fel via text om man lyter ut det ur sitt sammanhang därför vill jag vara så tydlig jag kan med det jag skriver. 
Lite om våra planer kring Skantzsjön. 

Vi planerar nya fiskeplatser av engelsk modell. Fyra platser finns i planeringen + en grusgång på ca 60 m mellan två platser. En grusgång fram till en av platserna behövs också. Plantering av buskar/träd  vid några swim. Många föredrar kanske mer naturliga fiskeplatser (sådana har vi också) men för att slippa en invasion av pissmyror, sniglar, spindlar och fästingar i bivvyn så vill vi göra detta. Förra året gjorde vi två nya platser. (Inte lika stora som nu planeras,inga buskar träd eller grusgång.) Kostnaden för dessa två platser har jag baserat min budget på. 

Påfyllning av karpar behövs regelbundet då många försvinner. Strömsholms kanal rinner igenom Skantzsjön. Under sommarhalvåret  är det slussning av turistbåtar både upp och ner längs kanalen. . För att stärka grundvattnet så pumpas vatten från Skantzsjön upp till en grusås. En ventil som är placerad på botten av kanalen behöver rengöras då den slammar igen. För att rengöra denna ventil  måste sjön tömmas på nästan allt vatten. Under mina år vid sjön har det tyvärr inträffat ett antal gånger. Senast år 2007. 

En ungdomssatsning finns också med i planeringen. Vi har bara 1 karpfiskare under 20 år.  Vara aktiv och informera i skolor och ev.  köpa in begagnad utrustning så ungdomarna kan prova på karpfiske. Har varit i kontakt med turistbyrån och de kan hjälpa till med utlåning av utrustning.  En förutsättning att  få ungdomar intresserade av karpfiske tror vi är att det nappar relativt ofta (minst 1 fisk/pass i snitt) därför bör det vara relativt hög andel karp per hektar. Ungdomar under 21 år fiskar för 100 SEK medlemskort atletfiskarna + 100 SEK för årskort Normalt gäller detta upp till 16 år men vi vill vara lite mer generösa . Gäller givetvis för alla ungdomar i Sverige. Här välkomnar vi förslag/idéer på lyckade ungdomssatsningar. 

Turistbyrån vid Skantzöbadet kommer att sälja fiskekorten. Den ligger väldigt nära sjön och har bra öppetider. 

Så här ser FÖRSLAGET FÖR fiskekortspriserna ut för 2012. 

Dyngskort:  00-24   för 60 SEK. (gäller för alla) 
Årskort:  1000 SEK   (gäller för alla) 

Nya regler: 
En 48 timmarsregel per swim vet jag många vill ha. Inte bara Atletfiskare. Så den har vi stöd av hos många. 
Säckningsförbud.  (hoppas vi kunna ta bort senare, men då hot om flyttning av karp finns så inför vi den.) 

Mer info kommer att finnas på Atletfiskarnas hemsida. 

Var kanske lite väl ivrig och ville åstadkomma mycket på kort tid. Vi drar ut på detta under en längre tid än planerat. Den nya planeringen för första halvan av 2012 är 2 nya platser. En avstämning görs efter halva säsongen för att se om ytterligare satsningar kan göras. Finns det utrymme så fortsätter vi med investeringar i och vid sjön. 

Min boxarkarriär är över både i och utanför ringen. 

Är det ytterligare frågor som Ni vill ha svar på kan Ni väl ringa mig 070-6669338 

Peter Mokricki

Annonser

22 responses to “Här svarar Peter Morkricki!

 1. Bra att ni har tagit till er av kritiken och nu föreslår en väsentligt mycket rimligare förändring.

 2. Detta ær en rimlig pris højning. Bra jobbat. En fråga du skriver att priset gæller alla innebær æven fiskekorts kontrollørerna ??

  Mvh Daniel”fnukken”Andersson

 3. Låter mer sansat nu ja.
  Som jag förstår det ska alltså denna nya verksamhetsplanering upp för beslut i klubben atletfiskarna?
  För att uppmuntra deltagande vore det nog bra att så snart som möjligt gå ut med information för denna sammankomst!

 4. Låter bra tycker jag, men måste man lösa två kort om man ska fiska en natt?

 5. Tycker att 1000spänn är alldeles för mycket. Medlemsavgiften i Atletfiskarna på 100:- + 500:-/årskort är ganska rimligt. Som sagt, ställer gärna upp när det behövs arbetskraft vid sjön 🙂

 6. Reglerna är klockrena. Likaså priset på dagskorten men 1000 spänn för årskortet är minst 400 för mycket. Är mer inne på Des linje där, typ 500 för kortet och att man måste vara medlem i Atletfiskarna.

 7. Ja det besta hadde ju vart medlem i atletfiskarna och 500 kr/ år men det handlar ju bara om 400 kr i skillnad det ær væl inget att bråka om ?? Men om det finns/fanns en dialog mellan Peter och SKK ang pris så ær det ju dumt att setta detta pris innan man har kommit øverens.

  Mvh Daniel”fnukken”Andersson

 8. Har lämnat förslag till både Peter och Atletfiskarnas ordförande om årskortsavgiften. För att kunna lösa årskort så måste man bli medlem i Atletfiskarna (100:-) och årskortet skulle kunna kosta runt 500:-. En ganska rimlig summa i mitt tycke. Dygnskortet på 60:- är helt okej och likaså 48 timmars regeln.

 9. Ja vi får vel hoppas på ditt førslag då Sami N

 10. Patrik "La Musto" Gundler

  Bra att ändringar åt rätt håll börjar anamas.
  Dock är jag inne på Sami och Des linje.
  500:-/årskort och att man måste bli medlem i atletfiskarna för 100:- om man vill köpa ett årskort.
  48-timmarsregeln.. Perfekt!
  //La Musto

 11. Varför ej med införa Vecko kort som många andra har?

  Kul se ni börjar ta ert förnuft till fånga 🙂

  MVH MP-FISHING

 12. Tycker inte att 10st. dagskort ska motsvara ett årskort. 600:- är för billigt.
  Känns nästan löjligt att tjafsa om 400:- på ett år, särskilt när man släpar ner prylar för 20-30 000:-
  Jobba över någon helg, låt bli att köpa det där bivviy tablet, stanna hemma en helg ifrån krogen, köp 8st. kebab tallrikar mindre på ett år m.m.. Listan kan göras lång…

  • Men seriöst, ska man tänka så? Ja då kan man skita i o ha grejer för 20-30000 kr vid sjön och köpa sina fiskeprylar på jula. Eller hur? Så kan man inte resonera

   1000 är lite högt, kanske inte för dig men många andra, och det är knappast bara dig detta handlar om utan många många fler

  • Tack för tipsen Micke. Du är ett geni ,skulle inte kunnat kommit på detta själv. Varför inte höja kortpriset till 3000:- ? Spara in 24 st kebabtallrikar, jobba över tre helger…ja listan kan göras lång. Vart ska vi sätta gränsen, har du några förslag ?
   Detta handlar om mycket annat oxå men höjningen från 100:-/år till 1000:-/år är ganska saftigt, både i min och många andras värld.

  • Micke … man kör bil som kostar flera hundratusen men skriker när bensinpriset stiger med några öre 🙂 Precis som Sami säger … prishöjningen från 100:- till 1000:- är oacceptabel !!!

 13. visst har dem flesta av oss råd med 1000kr per år men det är inte det som är grejen utan hur det hela har sköts och att man totalt dissat skk och bara kört ett eget race inte ens frågat andra i klubben hur dem vill ha det

 14. Skantz är inget syndikatvatten utan ett ”öppet” vatten där vemsomhelst som löst fiskekort kan få fiska i sjön, enligt gällande regler. Ju högre avgift desto större krav kan man ställa på klubben … valuta för pengar ! Trevligt med swim ” a la engelska ” , men inge kul alls när man bilat 20mil till sjön och hittar barnfamiljer som sitter och grillar på såna swim.

 15. Daniel Andersson

  Sami det du och några andra tjafsar om ær 400 kr før ditt førslag var på 100 kr + 500 kr det blir 600 kr per år och skillnaden ær en 5 kg boilie påse av finare sort. Hur man æn vrider och vænder på detta så blir inte alla nøjda det enda settet før att folk blir nøjda ær att behålla det gamla årspriset. ursekta stavningen bor i Norge

  Daniel”fnukken”Andersson.

  • Med tanke på ursprungsplanen så känner jag mig rätt nöjd. Nya regler, en helt okej dygnstaxa och möjligheten till att lösa årskort till sjön finns kvar. Dock tycker jag att höjningen är i värsta laget. Att du uppfattar detta som tjafs får stå för dig Fnukken. Min ståndpunkt i prisfrågan baseras på många olika faktorer och principer. Tänker inte gå in på detta här, men är du intresserad av ett svar så slå en signal.
   Ha de bra 🙂

  • Alltså det har ingen betydelse hur mycket eller hur lite annat skit du får för mellanskillnaden vi pratar om…. har inte ett skit med det här att göra , förstå det. Jag skulle kunna bli fader åt en liten flicka i Indien i 57 dagar så hon får mat, kläder och skolgång för dom 400 kr, VAD SÄGS OM DET?

   Det är helt jävla orimligt att höja priset på ett årskort med faktor 10 bara över en natt…. ska man göra det så får man fan komma med bättre förslag än ”vi ska bygga detta och vi ska göra detta”
   NEJ , det ska vara redan färdigt isåfall för att man ska kunna motivera höjningen. Du kan inte höja priserna med löften punkt slut.
   Mitt förslag är bygg/gör det som planeras sen kan man säga: ja gott folk, detta har kostat X antal kr och det har blivit SÅ och SÅ mycket bättre/trevligare fiske så nu bilr det lite andra priser på dags/årskort förr att klubben ska kunna få tillbaka en del eller alla pengar, överskottet går naturligtvis tillbaka in i sjön via fisk kanske?

 16. Hej alla karpvänner.

  Jag hoppas och tror att denna debatt om Skantzsjön snart har nått ett slut och att ett beslut kan tas som i alla fall de flesta kan förstå och gilla så långt det är möjligt. Jag har inget emot debatten i sig och har även full förståelse för att man reagerar över saker man anser vara felaktiga eller på annat sätt stötande – som i detta fallet – regler kring ett vatten.

  Karpverket står och verkar för att utveckla karpfisket i Sverige, för både gammal som ung, erfaren som nybörjare. Vi vill med all kunskap och drivkraft få ett bredare karpfiske inom våra gränser och i framtiden få njuta av allt detta det drar med sig i alla dess former. Fler vatten, fler metare, större utbud hos de Svenska handlarna mm, är en del av vad vi kan förvänta oss genom att engagera oss i framtiden. Och detta genom att dela med oss av kunskap och glädjen kring karpmetet.

  Oavsett var beslutet hamnar (sett från Ditt perspektiv) så hoppas jag att alla kan hålla med om att vi alla karpmetare i Sverige måste hålla samman när det kommer till framtiden. Det finns ingen annan än vi själva som kan, eller kommer att, påverka hur det ser ut om 10-20 år. Att det finns många viljor är det inget snack om, det ser vi inte bara i denna debatten. Genom att lägga all vår kraft – tillsammans – så kommer vi att få just karpfisket dit vi alla vill. Fler vatten, fler metare mm…

  SKK är ett organ i vårt avlånga land som är en bra början. Jag har själv inte varit medlem på väldigt många år, men beslutade att så sent som för 2 veckor sedan betala in och vara med och påverka framtiden. Svenska Karpklubben behöver all den energi vi väljer att lägga på karpfisket i alla former, vare sig det är i en debatt på internet eller ett engagemang i privat regi. Så är du inte redan medlem så bli det direkt.

  Jag tror och vågar påstå att jag kommer att lyckas att på något sätt föra karpfisket framåt i Sverige! Kanske kaxigt skrivet, men jag vet att jag inte kommer att göra det ensam. Min förhoppning är att Du väljer samma väg – en väg där vi alla jobbar åt samma håll – att föra karpfisket framåt i Sverige.

  Slacka linor – Gräntz

 17. Rimliga och vettiga förslag och även om priset för ett årskort ligger några hundralappar över befintliga syndikatvatten så är det ändå ett okej pris. Hade det varit mitt hemmavatten så hade jag inte tvekat att lägga 1000kr på ett år och för oss övriga så måste man fiska över 16nätter/år för att inte gå minus. Veckokort? 60×7=420kr känns inte så farligt för att fiska en hel vecka. För någon som jobbar heltid så täcker semestertillägget kortpriset. Tycker det borde ses som positivt att det ”bara” har kostat 100kr per år tidigare och att de nya priserna säkert kan göra vattnet bättre OM pengarna används rätt.

  1000kr kan kännas mycket för studenter och hade varit roligt om ni även gav studenter rabatt på årskortet.

  Tycker bara ni ska vara försiktiga med att släppa i allt för mycket karp då det kan förstöra vattnet och ett bra exempel är östra dammen där fiskarna tappade i vikt, vattnet blev grumligt och var först efter fiskdöden som vattnet återhämtade sig och lever upp till forna dagar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s